Çevreye Duyarlı Çalışma: Kalecik'te Ahır Yıkımı 31 Temmuz 2025, 13:19
Tuşba Belediyesi, yurttaşların talebini dikkate alarak Kalecik Mahallesi'nde bulunan çevre ve halk sağlığını olumsuz etkileyen ahırların yıkımına devam ediyor.
Tuşba Belediyesi, yurttaşların taleplerini dikkate alarak çevre ve halk sağlığına duyarlılıkla yaklaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kalecik Mahallesi’nde bulunan ve çevrede yaşayan yurttaşlar tarafından şikâyet konusu olan ahırların Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla yasal süreçler çerçevesinde yıkımına devam ediliyor. Yıkımın ardından enkaz da hızlı bir şekilde kaldırılarak çevrede görsel bir kirliliğin oluşmasının önüne geçiliyor.
Ekipler, yarattığı kötü koku ve görsel kirlilikle mahalle sakinlerini olumsuz etkileyen ve şikayet konusu olan bu yapıların yıkımı sırasında enkaz kaldırma çalışmalarını da beraberinde yürütüyor.
Ortak Yaşam Alanları Korunuyor
Yurttaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda gerçekleştirilen yıkım çalışmaları, hem halk sağlığını hem de çevre düzenini koruma amacı taşıyor. Kalecik Mahallesi'nde uzun süredir kullanılmayan ve çevrede kötü koku ile görüntü kirliliğine yol açan yapının yıkılmasıyla birlikte yaşanacak olan hijyen sorunlarının da önüne geçilmiş oldu.
Tuşba Belediyesi, ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini artırmak ve daha temiz, sağlıklı bir çevre oluşturmak adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Mahalle sakinlerinin talepleri ve duyarlılığıyla hayata geçirilen bu tür uygulamalar sayesinde ortak yaşam alanları korunarak ilçenin daha yaşanılabilir olması hedefleniyor.
DIĞER HABERLER
-
Kadınlar Xanê Akdoğan Kadın Bostanı’nda üretim için bir araya geldi
25 Haziran 2026, 08:24 -
Sanayi Sitesinde yapım ve onarım dönemi: Kooperatiften Eşbaşkanlara ziyaret
24 Haziran 2026, 11:03 -
Tuşba Belediyesi’nden ruhsatsız işletmelere denetim
23 Haziran 2026, 16:45 -
Tuşba Edebiyat ve Kitap Günleri sona erdi
22 Haziran 2026, 14:43 -
Tuşba Edebiyat ve Kitap Günleri yoğun katılımla sürüyor
22 Haziran 2026, 13:58 -
Tuşba Edebiyat ve Kitap Günleri ikinci gününde de devam etti
22 Haziran 2026, 13:51 -
Tuşba Belediyesi ‘Edebiyat ve Kitap Günleri’ başladı
18 Haziran 2026, 16:52 -
Eşbaşkan Keser: ‘Halkla birlikte yönetimi esas alıyoruz’
15 Haziran 2026, 13:02 -
Hilberî Kadın Emeği Festivali sona erdi
15 Haziran 2026, 09:23 -
Hilberî Kadın Emeği Festivali başladı
15 Haziran 2026, 09:13






