Tuşba’da Tekerlekli Sandalyeler Kapı Kapı Teslim Edildi 24 Şubat 2026, 12:25
Tuşba Belediyesi, ilçedeki engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla başlattığı tekerlekli sandalye dağıtımlarını sürdürüyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Tuşba Belediyesi; Seyrantepe’den İstasyon’a kadar birçok mahallede ihtiyaç sahibi yurttaşın kapısını çalarak yeni araçlarını teslim etti.
Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen saha çalışmaları kapsamında, ilçe genelindeki engelli bireylerin ihtiyaçları tek tek belirlendi. Kapı kapı dolaşarak yapılan bu tespitlerin ardından, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen yurttaşlar için çalışma başlatıldı.
6 Mahallede Sandalyeler Dağıtıldı
Dağıtımın ilk etabında Seyrantepe, Kalecik, Abdurrahman Gazi, Altıntepe, Akköprü ve İstasyon mahallelerinde ikamet eden yurttaşlara ulaşıldı. Belediye Meclis Üyesi Naci Enteroğlu ve Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Yorgun ile birim çalışanlarının katıldığı ziyaretlerde, tekerlekli sandalyeler ailelere teslim edildi.
Ziyaretler sırasında konuşan Naci Enteroğlu, ilçenin her mahallesine eşit hizmet götürmek için çalıştıklarını belirterek, “Yerel yönetimler olarak her zaman sahada halkla birlikte ve halkın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz,” dedi.
Yeni araçları teslim edilen engelli bireyler ve aileleri ise kapılarına kadar gelen bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
DIĞER HABERLER
-
Sanayi Sitesinde yapım ve onarım dönemi: Kooperatiften Eşbaşkanlara ziyaret
24 Haziran 2026, 11:03 -
Tuşba Belediyesi’nden ruhsatsız işletmelere denetim
23 Haziran 2026, 16:45 -
Tuşba Edebiyat ve Kitap Günleri sona erdi
22 Haziran 2026, 14:43 -
Tuşba Edebiyat ve Kitap Günleri yoğun katılımla sürüyor
22 Haziran 2026, 13:58 -
Tuşba Edebiyat ve Kitap Günleri ikinci gününde de devam etti
22 Haziran 2026, 13:51 -
Tuşba Belediyesi ‘Edebiyat ve Kitap Günleri’ başladı
18 Haziran 2026, 16:52 -
Eşbaşkan Keser: ‘Halkla birlikte yönetimi esas alıyoruz’
15 Haziran 2026, 13:02 -
Hilberî Kadın Emeği Festivali sona erdi
15 Haziran 2026, 09:23 -
Hilberî Kadın Emeği Festivali başladı
15 Haziran 2026, 09:13 -
Tuşba Belediyesi Edebiyat ve Kitap Günleri: 40 yayınevi Van'da buluşuyor
11 Haziran 2026, 15:42











