Tuşba Belediyesi’nden Sokak Kedileri İçin Kış Önlemi 25 Aralık 2025, 11:37
Tuşba Belediyesi, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte sokakta yaşayan kedilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ilçenin farklı noktalarına kedi evleri yerleştirdi.
Tuşba Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kış mevsiminin başlamasıyla birlikte sokak hayvanlarının soğuk hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi için yeni bir çalışma başlattı. Bu kapsamda, Van Sahipsiz Hayvanlar Birliği (VASHAB) ile iş birliği yapılarak ilçenin belirlenen noktalarına kedi evleri bırakıldı.
Veteriner İşleri Müdürlüğü, özellikle geceleri etkisini artıran soğuk hava nedeniyle sokak hayvanlarının barınma konusunda ciddi zorluklar yaşadığını belirterek, yerleştirilen kedi evlerinin kedilerin yağmur, kar ve don olaylarından korunmasına katkı sağlamak amacıyla bırakıldığını belirtti.
‘Amacımız Sokak Hayvanlarının Yaşam Koşullarını İyileştirmek’
Veteriner İşleri Müdürlüğü, yapılan çalışmanın, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik sürdürülen uygulamaların bir parçası olduğu bildirdi. Müdürlük ayrıca bu tür çalışmalarla hem hayvanların yaşam hakkını korumayı hem de toplumsal farkındalığı artırmayı amaçladıklarını söyledi.
Müdürlük, kış boyunca sokak hayvanlarına yönelik destek çalışmalarının devam edeceğini belirterek, yurttaşlara da kedi evlerine zarar verilmemesi ve hayvanlara karşı duyarlı olunması çağrısında bulundu.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden kadınlarla dengbêj etkinliği
08 Mayıs 2026, 18:26 -
Tuşba meclisinde hayvan hakları ve çevre kirliliği sorunu isyanı
08 Mayıs 2026, 15:03 -
Tuşba Belediyesi inci kefali av yasağı denetimlerini sürdürüyor
08 Mayıs 2026, 12:41 -
Tuşba Belediyesi Meclisinde dördüncü birleşim tamamlandı
07 Mayıs 2026, 10:21 -
Tuşba’da Anneler Günü’ne özel etkinlik: Kadınlar “Demsala Dawî” belgeselinde buluştu
06 Mayıs 2026, 17:27 -
Tuşba’da çok dilli belediyecilik: Kürtçe kursları devam ediyor
06 Mayıs 2026, 13:48 -
Mayıs ayı olağan meclis toplantıları sürüyor
06 Mayıs 2026, 10:41 -
Tuşba Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantıları başladı: Kararlar oy birliğiyle alındı
04 Mayıs 2026, 10:55 -
Tuşba Belediyesi’nde 1 Mayıs öncesi Toplu İş Sözleşmesi
30 Nisan 2026, 22:53 -
Eksiklerini gideren işletmeye onay: Tuşba Belediyesi mührü kaldırdı
30 Nisan 2026, 16:25






