Tuşba Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantıları Sona Erdi 07 Kasım 2025, 12:23
Tuşba Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Kasım ayı olağan meclis toplantılarının son birleşimi, Eşbaşkan Ümit Keser başkanlığında yapıldı.
Toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddelerine ilişkin raporlar görüşülerek meclisin onayına sunuldu. Buna göre; Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edilen, halk sağlığını korumaya yönelik eğitim ve farkındalık kampanyalarının düzenlenmesi, çevre temizliği, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirme çalışmalarının yürütülmesi önerisi ele alındı.
Huzur Hakkı Görüşüldü
Hukuk Komisyonu’na havale edilen diğer gündem maddesinde ise; ihtisas komisyon üyeliği, denetim komisyonu üyeliği ve encümen üyeliği nedeniyle yapılan huzur hakkı ödemelerinde uygulanan kesintilerin yasal dayanağının araştırılması konusu görüşüldü.
Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyonu’na sevk edilen gündem maddesinde ise; ilçe sınırları içinde yerleşim alanlarına yakın konumda bulunan beton santralleri, briket imalathaneleri ve inşaat malzemesi satış yerleri ile merkez mahallelerde bulunan çiftlik ve ahırların, kent estetiği ile insan ve çevre sağlığı üzerindeki etkilerinin incelenmesi ve bu işletmelerin kent dışına taşınmasına yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi kararı değerlendirildi.
Komisyon raporları mecliste okundu ve komisyonların çalışmalarının devamına ilişkin karar oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis, Aralık ayının ilk haftasında yeniden toplanmak üzere sona erdi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden kadınlarla dengbêj etkinliği
08 Mayıs 2026, 18:26 -
Tuşba meclisinde hayvan hakları ve çevre kirliliği sorunu isyanı
08 Mayıs 2026, 15:03 -
Tuşba Belediyesi inci kefali av yasağı denetimlerini sürdürüyor
08 Mayıs 2026, 12:41 -
Tuşba Belediyesi Meclisinde dördüncü birleşim tamamlandı
07 Mayıs 2026, 10:21 -
Tuşba’da Anneler Günü’ne özel etkinlik: Kadınlar “Demsala Dawî” belgeselinde buluştu
06 Mayıs 2026, 17:27 -
Tuşba’da çok dilli belediyecilik: Kürtçe kursları devam ediyor
06 Mayıs 2026, 13:48 -
Mayıs ayı olağan meclis toplantıları sürüyor
06 Mayıs 2026, 10:41 -
Tuşba Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantıları başladı: Kararlar oy birliğiyle alındı
04 Mayıs 2026, 10:55 -
Tuşba Belediyesi’nde 1 Mayıs öncesi Toplu İş Sözleşmesi
30 Nisan 2026, 22:53 -
Eksiklerini gideren işletmeye onay: Tuşba Belediyesi mührü kaldırdı
30 Nisan 2026, 16:25




