Tuşba Belediyesi Kaldırımlara Çöp Kovası Yerleştiriyor 14 Ocak 2025, 16:57
Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçenin çeşitli caddelerindeki kaldırımlara sallama çöp kovası yerleştiriliyor.
Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçenin çeşitli caddelerindeki kaldırımlara sallama çöp kovası monte edilmeye başlandı.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Tuşba ilçesindeki çöplerin toplamasının yanı sıra sallama kovalar ile de çöp sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Daha önce Hıdırellez ve Bediüzzaman caddelerine sallama çöp kovaları yerleştiren Müdürlük, çalışmalarına İskele Caddesi ile devam etti.
Poşetleme Sisteminin Olduğu Bölgeler Seçildi
Kaldırımlara 50 metre aralıklarla yerleştirilen sallama çöp kovalarının yerleştirilmesinde özellikle poşetleme sisteminin olduğu bölgeler seçildi. Stratejik Plan dahilinde yapılan bu çalışma, ilçenin diğer caddelerinde de uygulamaya girecek.
Sallama çöp kovalarının ilçenin en uzun caddesi olan İskele Caddesi'nden başlanarak monte edilmeye başlandığını belirten Müdürlük, yeni çöp kutularının öncelikle ilçenin poşetleme sisteminin olduğu mahallelere ve parklara yerleştirileceğini belirterek, 200 adet sallama çöp kovasının yurttaşların yoğun bir şekilde kullandığı caddelere yerleştirmeye başladıklarını belirtti.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, daha temiz bir ilçe ve daha sağlıklı bir çevre için yurttaşların çöplerini ve sigara izmaritlerini gelişi güzel kaldırım ve yol üzerine atmamalarını dilediklerini söyleyerek temizlik noktasında duyarlılık çağrısında bulundu.
DIĞER HABERLER
-
Gülistan Doku Kadın Futbol Turnuvası’nda çeyrek final karşılaşmaları oynandı
25 Haziran 2026, 12:55 -
Kadınlar Xanê Akdoğan Kadın Bostanı’nda üretim için bir araya geldi
25 Haziran 2026, 08:24 -
Sanayi Sitesinde yapım ve onarım dönemi: Kooperatiften Eşbaşkanlara ziyaret
24 Haziran 2026, 11:03 -
Tuşba Belediyesi’nden ruhsatsız işletmelere denetim
23 Haziran 2026, 16:45 -
Tuşba Edebiyat ve Kitap Günleri sona erdi
22 Haziran 2026, 14:43 -
Tuşba Edebiyat ve Kitap Günleri yoğun katılımla sürüyor
22 Haziran 2026, 13:58 -
Tuşba Edebiyat ve Kitap Günleri ikinci gününde de devam etti
22 Haziran 2026, 13:51 -
Tuşba Belediyesi ‘Edebiyat ve Kitap Günleri’ başladı
18 Haziran 2026, 16:52 -
Eşbaşkan Keser: ‘Halkla birlikte yönetimi esas alıyoruz’
15 Haziran 2026, 13:02 -
Hilberî Kadın Emeği Festivali sona erdi
15 Haziran 2026, 09:23




