Tuşba Belediyesi Kaldırımlara Çöp Kovası Yerleştiriyor 14 Ocak 2025, 16:57
Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçenin çeşitli caddelerindeki kaldırımlara sallama çöp kovası yerleştiriliyor.
Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçenin çeşitli caddelerindeki kaldırımlara sallama çöp kovası monte edilmeye başlandı.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Tuşba ilçesindeki çöplerin toplamasının yanı sıra sallama kovalar ile de çöp sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Daha önce Hıdırellez ve Bediüzzaman caddelerine sallama çöp kovaları yerleştiren Müdürlük, çalışmalarına İskele Caddesi ile devam etti.
Poşetleme Sisteminin Olduğu Bölgeler Seçildi
Kaldırımlara 50 metre aralıklarla yerleştirilen sallama çöp kovalarının yerleştirilmesinde özellikle poşetleme sisteminin olduğu bölgeler seçildi. Stratejik Plan dahilinde yapılan bu çalışma, ilçenin diğer caddelerinde de uygulamaya girecek.
Sallama çöp kovalarının ilçenin en uzun caddesi olan İskele Caddesi'nden başlanarak monte edilmeye başlandığını belirten Müdürlük, yeni çöp kutularının öncelikle ilçenin poşetleme sisteminin olduğu mahallelere ve parklara yerleştirileceğini belirterek, 200 adet sallama çöp kovasının yurttaşların yoğun bir şekilde kullandığı caddelere yerleştirmeye başladıklarını belirtti.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, daha temiz bir ilçe ve daha sağlıklı bir çevre için yurttaşların çöplerini ve sigara izmaritlerini gelişi güzel kaldırım ve yol üzerine atmamalarını dilediklerini söyleyerek temizlik noktasında duyarlılık çağrısında bulundu.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden kadınlarla dengbêj etkinliği
08 Mayıs 2026, 18:26 -
Tuşba meclisinde hayvan hakları ve çevre kirliliği sorunu isyanı
08 Mayıs 2026, 15:03 -
Tuşba Belediyesi inci kefali av yasağı denetimlerini sürdürüyor
08 Mayıs 2026, 12:41 -
Tuşba Belediyesi Meclisinde dördüncü birleşim tamamlandı
07 Mayıs 2026, 10:21 -
Tuşba’da Anneler Günü’ne özel etkinlik: Kadınlar “Demsala Dawî” belgeselinde buluştu
06 Mayıs 2026, 17:27 -
Tuşba’da çok dilli belediyecilik: Kürtçe kursları devam ediyor
06 Mayıs 2026, 13:48 -
Mayıs ayı olağan meclis toplantıları sürüyor
06 Mayıs 2026, 10:41 -
Tuşba Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantıları başladı: Kararlar oy birliğiyle alındı
04 Mayıs 2026, 10:55 -
Tuşba Belediyesi’nde 1 Mayıs öncesi Toplu İş Sözleşmesi
30 Nisan 2026, 22:53 -
Eksiklerini gideren işletmeye onay: Tuşba Belediyesi mührü kaldırdı
30 Nisan 2026, 16:25




