Parklarda Bakım Çalışmaları: “Alanlarımıza Sahip Çıkalım” Çağrısı 30 Ekim 2025, 14:06
Tuşba Belediyesi ekipleri, ilçe genelindeki park ve yeşil alanlarda bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelinde bulunan parklarda yürüttüğü bakım onarım çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında parklarda zamanla yıpranan veya kırılan parke taşları yenilenirken, çocuk oyun gruplarında da güvenliği tehlikeye atabilecek hasarlı bölümler onarılıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, özellikle çocukların yoğun olarak kullandığı oyun alanlarında zemin kontrolü, bağlantı noktalarının sağlamlaştırılması ve eksik ekipmanların tamamlanması gibi detaylı çalışmalar yürütüyor. Yapılan düzenlemelerle birlikte parklar, daha güvenli, temiz ve kullanışlı hale getirildi.
‘Parklara Verilen Zarar Çocukların Güvenliğini Riske Atıyor’
Müdürlük, parklarda gerçekleştirilen çalışmaların sürekli ve planlı bir şekilde devam edeceğini ifade ederek yurttaşlara da çağrıda bulundu. Açıklamada, “Parklar, hepimizin ortak yaşam alanlarıdır. Çocukların sağlıklı ve güvenli bir şekilde oyun oynayabilmesi için bu alanları korumak ve temiz tutmak büyük önem taşıyor. Park ekipmanlarına verilen zarar hem hizmet maliyetlerini artırmakta hem de çocukların güvenliğini riske atmaktadır. Tüm yurttaşları parklarımıza birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz,” denildi.
Müdürlük, yapılan çalışmaların periyodik olarak bütün mahallelerde sürdüğünü de ifade etti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden kadınlarla dengbêj etkinliği
08 Mayıs 2026, 18:26 -
Tuşba meclisinde hayvan hakları ve çevre kirliliği sorunu isyanı
08 Mayıs 2026, 15:03 -
Tuşba Belediyesi inci kefali av yasağı denetimlerini sürdürüyor
08 Mayıs 2026, 12:41 -
Tuşba Belediyesi Meclisinde dördüncü birleşim tamamlandı
07 Mayıs 2026, 10:21 -
Tuşba’da Anneler Günü’ne özel etkinlik: Kadınlar “Demsala Dawî” belgeselinde buluştu
06 Mayıs 2026, 17:27 -
Tuşba’da çok dilli belediyecilik: Kürtçe kursları devam ediyor
06 Mayıs 2026, 13:48 -
Mayıs ayı olağan meclis toplantıları sürüyor
06 Mayıs 2026, 10:41 -
Tuşba Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantıları başladı: Kararlar oy birliğiyle alındı
04 Mayıs 2026, 10:55 -
Tuşba Belediyesi’nde 1 Mayıs öncesi Toplu İş Sözleşmesi
30 Nisan 2026, 22:53 -
Eksiklerini gideren işletmeye onay: Tuşba Belediyesi mührü kaldırdı
30 Nisan 2026, 16:25





