Kadınlar el emeğiyle süs eşyası üretiyor 16 Ekim 2026, 15:38
Tuşba Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü, kadınlarla bir araya gelerek süs eşyası yapımına yönelik atölye çalışması gerçekleştirdi. Farklı figürler kullanarak çeşitli ürünler hazırlayan kadınlar, üretmenin ve birlikte paylaşmanın keyfini yaşadı.
Tuşba Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü, kadınların bir araya gelerek birlikte üretmelerini desteklemek amacıyla atölye çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce birçok atölye çalışması düzenleyen Müdürlük, bugün de süs eşyası atölye çalışması düzenledi.
Bugün düzenlenen süs eşyası atölyesinde kadınlar, farklı figürler ve tasarımlar kullanarak birbirinden çeşitli ürünler ortaya çıkardı. Yaratıcılıklarını ortaya koyan kadınlar, el emeğiyle hazırladıkları süs eşyalarıyla keyifli ve verimli bir çalışma gerçekleştirdi.
'Kadınlarla her zaman dayanışma içerisinde olacağız'
Kadın Politikaları Müdürü Berivan Ağacanoğlu, kadınların birlikte üretmesine, deneyimlerini paylaşmasına ve sosyal dayanışmayı güçlendirmesine yönelik bu tür atölye çalışmalarının, kolektif üretimin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.
Sadece atölye çalışmalarıyla değil kadınlarla sahada da bir arada olduklarını belirten Ağacanoğlu, kadınların üretimin her alanında olması gerektiğini ve belediye olarak kadınlarla her zaman dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.
DIĞER HABERLER
-
Kadınlar el emeğiyle süs eşyası üretiyor
16 Ekim 2026, 15:38 -
Tuşba Belediyesi’nde mali yönetimde yeni dönem: BKMYBS sistemine geçiş başladı
15 Ekim 2026, 09:56 -
Tuşba Belediyesi Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde asfalt serimine başladı
14 Ekim 2026, 15:14 -
Tuşba Belediyesi'nden Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda ağaçlandırma çalışması
13 Ekim 2026, 17:10 -
Tuşba’da Eşbaşkanlardan köy ziyareti: Eksiklikler giderilecek
12 Ekim 2026, 09:00 -
Tuşba Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi
11 Ekim 2026, 16:45 -
Akköprü Mahallesi’nde kapı kapı kadın dayanışması: İhtiyaçlar sahada dinleniyor
10 Ekim 2026, 12:31 -
Tuşba Belediyesi 15 Temmuz Parkı’nda bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi
09 Ekim 2026, 16:30 -
Hevpar Kadın Kooperatifi’nde kadın emeği üretime dönüşüyor
09 Ekim 2026, 16:03 -
Eşbaşkanlardan VATBO’ya ziyaret
08 Ekim 2026, 17:51








