Hıdır Mahallesi Sahasına Yeni Aydınlatma Sistemi Kuruluyor 17 Ekim 2025, 09:07
Tuşba Belediyesi, Hıdır Mahallesi’nde bulunan halı sahaya yeni aydınlatma sistemi kuruyor.
Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Hıdır Mahallesi’nde bulunan ve uzun süredir aydınlatması bulunmayan halı sahada yeni aydınlatma sistemi kurulum çalışmalarına başladı. Bu çalışmayla birlikte mahalle sakinlerinin akşam saatlerinde de güvenli şekilde spor yapmaları hedefleniyor.
Hıdır Mahalle muhtarının talebi üzerine başlatılan çalışma kapsamında sahaya enerji tasarruflu ve çevre dostu aydınlatma direkleri yerleştiriliyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından saha, akşam saatlerinde de mahalle sakinlerinin güvenle vakit geçirebileceği bir alan haline gelecek.
Tuşba Belediyesi, özellikle gençlerin spor ve sosyal faaliyetlerini desteklemek amacıyla ilçedeki yaşam alanlarını daha güvenli ve konforlu hale getirmeye devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışma ile Hıdır Mahallesi’ndeki saha, hem spor yapan gençlerin hem de mahalle sakinlerinin buluşma noktası olacak.
Belediye yetkilileri, yurttaşlardan gelen talepleri dikkate alarak ilçenin dört bir yanında çevre düzenleme, park yenileme ve aydınlatma çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden kadınlarla dengbêj etkinliği
08 Mayıs 2026, 18:26 -
Tuşba meclisinde hayvan hakları ve çevre kirliliği sorunu isyanı
08 Mayıs 2026, 15:03 -
Tuşba Belediyesi inci kefali av yasağı denetimlerini sürdürüyor
08 Mayıs 2026, 12:41 -
Tuşba Belediyesi Meclisinde dördüncü birleşim tamamlandı
07 Mayıs 2026, 10:21 -
Tuşba’da Anneler Günü’ne özel etkinlik: Kadınlar “Demsala Dawî” belgeselinde buluştu
06 Mayıs 2026, 17:27 -
Tuşba’da çok dilli belediyecilik: Kürtçe kursları devam ediyor
06 Mayıs 2026, 13:48 -
Mayıs ayı olağan meclis toplantıları sürüyor
06 Mayıs 2026, 10:41 -
Tuşba Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantıları başladı: Kararlar oy birliğiyle alındı
04 Mayıs 2026, 10:55 -
Tuşba Belediyesi’nde 1 Mayıs öncesi Toplu İş Sözleşmesi
30 Nisan 2026, 22:53 -
Eksiklerini gideren işletmeye onay: Tuşba Belediyesi mührü kaldırdı
30 Nisan 2026, 16:25






