Tuşba Meclisi’nde Komisyon Raporları görüşüldü: Kadın, engelli ve sosyal destek çalışmaları öne çıktı 02 Haziran 2026, 10:30
Tuşba Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantılarının ikinci birleşimi, Eşbaşkan Hanım Akkoş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündemde yer alan komisyon raporları okunarak meclisin bilgisine sunuldu.
Kadın Komisyonu, Ekonomik Değerler ve Temel Haklar Komisyonu, Bağımlılık Komisyonu ile Engelliler Komisyonu tarafından hazırlanan Mayıs ayı çalışma raporları değerlendirildi. Komisyonların çalışmalarını sürdürmesi yönündeki öneriler oy birliğiyle kabul edildi.
Yapılan çalışmalar ve öneriler aktarıldı
Kadın Komisyonu raporunda, kadınların kent yaşamına katılımını artırmaya yönelik saha çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Mahallelerde kadınlarla görüşmeler yapıldığı, Kadın Danışma Merkezi’nin tanıtıldığı ve talep ile önerilerin alındığı ifade edildi. Ayrıca şiddetle mücadele çalışmalarının devam ettiği, Anneler Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendiği aktarıldı.
Ekonomik Değerler ve Temel Haklar Komisyonu, artan yaşam maliyetleri, işsizlik ve gelir yetersizliğinin dar gelirli yurttaşlar üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Sosyal destek programlarının güçlendirilmesi, ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik veri tabanının güncellenmesi, mesleki eğitimlerin desteklenmesi ve temel haklara erişim konusunda bilgilendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması önerildi.
Bağımlılık Komisyonu raporunda, dezavantajlı bireylerin toplumsal yaşama katılımını artırmak için kapsamlı bir ihtiyaç analizinin gerekliliği vurgulandı. Engelliler, kadınlar, gençler, işsiz bireyler ve yoksulluk riski altındaki ailelere yönelik projeler geliştirilmesi ve hibe programlarından yararlanılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Engelliler Komisyonu raporunda ise erişilebilirlik, ulaşım, istihdam ve sosyal yaşama katılım konularındaki talepler ele alındı. Karar alma süreçlerine katılımın artırılması, derneklere mekân desteği sağlanması, toplu taşımanın erişilebilir hale getirilmesi, kaldırım işgallerinin önlenmesi, engelli otoparklarının artırılması ve istihdamı destekleyici projeler geliştirilmesi önerildi.
Tuşba Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantıları yarın saat 09.00’da yapılacak üçüncü birleşimle devam edecek.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi Edebiyat ve Kitap Günleri: 40 yayınevi Van'da buluşuyor
11 Haziran 2026, 15:42 -
Şemsibey’de halk istedi çevreye zarar veren iki ahır yıkıldı
10 Haziran 2026, 16:23 -
Eski Van Evleri’nde çimler biçildi alan düzenlendi
09 Haziran 2026, 13:05 -
Altıntepe ve Kalecik mahallelerinde metruk yapı ve ahır yıkımları tamamlandı
08 Haziran 2026, 16:24 -
Tuşba Belediyesi’nden meslek hastalıklarına karşı erken teşhis önlemi
08 Haziran 2026, 13:47 -
Tuşba Belediyesi’nde ‘Etik Davranış İlkeleri’ eğitimi: ‘En büyük sorumluluğumuz şeffaf ve adil yönetim”
08 Haziran 2026, 09:34 -
Tuşba Belediyesi’nden Dünya Çevre Günü’nde “Ekokırım” tepkisi: 'Halkın zehirlenmesine geçit vermeyeceğiz'
05 Haziran 2026, 16:20 -
Tuşba Meclisi'nde ekoloji ve yaşam hakkı mesajı
05 Haziran 2026, 10:40 -
Ermişler Mahallesi’nde heyelan sonrası yol güvenliği sağlandı
03 Haziran 2026, 15:49 -
Tuşba Belediyesi Meclisi: ATM alanları için İmar Komisyonu devreye giriyor
03 Haziran 2026, 14:14




