TUŞBA BELEDİYESİNDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YENİ YOL AÇMA VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI

Van ili Tuşba İlçesinde kentsel gelişmenin toplumsal yararı gözönüne alınarak mekansal olarak yeniden ele alındığı ve Tuşba ilçesindeki ulaşım ve altyapı hizmetlerinin yapımına engel teşkil eden alanlarda sağlıklı ve yaşanabilir bir Kent meydana getirilmesi için Tuşba Belediyesi kurulduğu 2014 yılından itibaren kurulan bir komisyon ile belirlenen sorunlu ve plansız alanların yeniden düzenlenmesi, güzergahların canlandırılması, sakin kent oluşturabilmesi, kolay ve rahat ulaşımın temini için yeniden yapılandırma çalışmaları aralıksız olarak sürdürülmektedir.

Bu kapsamda, Tuşba Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğümüzün işbirliği ile yolların dar ve kullanıma elverişsiz olmasından dolayı, İstasyon Mahalle muhtarı ve kanaat önderleri ile birlikte Terminal Caddesi ve Terminal Caddesi Üzerinde bulunan ''Bahçeli 1'', ''Bahçeli 2'' ve '' Bahçeli 3'' sokaklarında geçişleri işkal eden bina, Bahçe duvarları ve gecekonduların imar planına göre yıkım çalışmalarına başlanılmıştır. Ayrıca diğer ekiplerimizle Altıntepe Mahallesinde çalışmaları başlatan Belediyemiz, Mahalle Muhtarı ile birlikte Altıntepe Mahallesindeki yolları işgal eden bina, bahçe duvarı yıkım çalışmalarını yürütmekte olup, bu çalışmalar tamamlanınca imar planına uygun yol ve peyzaj düzenlemesi çalışmalarına başlanılacak ve açılan tüm yollar sıcak asfalt ile kaplanarak itfaiye, ambulans ve acil durumlarda her mekana ulaşım sağlanacaktır. Altyapı çalışmaları için ifraz ve terkin yapılan tüm yolların açılması halkımıza büyük bir sevinç ve mutluluk vererek huzurlu bir kent ortamı oluşturduğu için Belediye çalışanlarına çok büyük destekler vermekte ve yeni haliyle halkımızın kullanımına açılan alanlar ferah bir kent haline gelmektedir. Bir taraftan ulaşım kolaylaşırken, trafik rahatlandığı gibi yol olan yerlerdeki arsa değerleri de hak ettiği değerlerde satılabilmektedir. Bu durumda hem halk kazanmakta hem de belediye hizmetlerinin çok rahat yapılabileceği ağlar tamamlanmaktadır. Mahalle sakinleri araçların bu yolların açılmasıyla her sokağa daha rahat girebildiğini, gerek temizlik hizmetlerinin gerekse de biyolojik mücadelenin  daha sağlıklı yapıldığının memnuniyetini dile getirdiler.

Çalışmaları sık sık denetleyen ve yerinde yol genişletme çalışmalarını takip eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Daha önce yaşam şartlarının çok zor olduğu Tuşba İlçesine nefes aldırmak için belediyenin başlattığı yol genişletme ve onarım çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Başlatılan yol genişletme çalışmalarının bitirilmesinin ardından söz konusu yolda asfalt dökme işlemine geçeceklerini belirterek; sözlerine şöyle devam etti; ‘’Çok kısa sürede bu işlemleri tamamlayıp, asfalt çalışmalarımıza da başlayacağız. Tuşba’da planlanan çalışmalarımız ihtiyaç görülen her mahallede sürdürülecektir. Bununla birlikte kaldırım yapılabilecek yerlere de kaldırım çalışmaları yapılacaktır.”

Başkan Özgökçe “Mahallelerin, Kentlerin gelişmişliğinin en önemli göstergesi yollardır. Yol medeniyettir ve yol kentlerin solunum, taşıma ve dolaşım damarlarıdır. Nasıl ki bir insanın sağlıklı nefes alması, kanının en ücra noktalara taşınması için tüm kılcal damarların açık olması ile hayat devam edeceği gibi Kentlerde de bu yollar olması durumunda yaşayan bir kentten söz edilebilir. Bizlerde bu bilinçle hareket ederek yeni imar yollarımızın ve yatırım planlarımızın temelini oluşturmaktayız. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlılığından dolayı kendilerine çok teşekkür ederiz. Gerek Fen İşleri müdürlüğümüz gerekse de İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz ve bunlara destek olan Zabıta Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile ortak hareket eden Muhtarlarımız ve Meclis üyelerimiz ile kanaat önderlerimiz Tuşba’da halkımızın refahı ve huzuru için gerçekten büyük çabalar göstermektedirler. Tuşba’da bizler bu konularda her zaman halkımız ile istişareli, karşılıklı olarak konuşarak ve her yapılacak hizmetin önemi ve anlamı halkın destek ve talepleriyle uyumlu bir şekilde çalışarak el ele vererek hareket etmekteyiz. Gelecek 50 yıllık planlar dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz bu işlemleri yaparken vatandaşlarımızın rızası doğrultusunda ve imara uygun çalışmalar sürdürmekteyiz. İnşallah bu yol genişletme ve düzenleme işlemlerinin ardından halkımıza modern ve geniş yollar yapacağız. Mahallelerimizin çehresini değiştirerek görülmeye değer yerleşim alanlarına dönüştüreceğiz. Bu konuda başta halkımıza ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.