TUŞBA'DAN SPOR TESİSİ ATAĞI

Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü spor yatırımları kapsamında birçok mahalleye spor sahası ve tesisi kazandırdı. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, mahallelerin ihtiyaçlarına göre spor alanları, parklar, mini futbol sahalarının yanı sıra, basketbol sahaları ve farklı branşların yapılabileceği tesisler kazandırdıklarını belirterek, ilçede inşaatı devam eden 5 bin seyirci kapasiteli stadyumun bitme aşamasına geldiğini söyledi.

Tuşba'dan Spor Tesisi Atağı

Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından finanse  ettiği, spor yatırımları hayata geçiyor. 586 bin 627 TL'ye mal olan ve inşaatı devam eden ilçe stadyumunun yüzde 60'ı Tuşba Belediyesi yüzde 40'ı ise Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından karşılanıyor. İlçede yapılan futbol sahası 75(m) 100) ölçüleri kapsamında içerisinde idari bina ve 12 adet duş, 4 soyunma odası kafeterya, sağlık odası ve engelli WC ve 500 araçlık otoparkı bulunuyor.

Tuşba Spor Tesislerine Kavuşuyor

Tuşba Belediyesinin yaptığı yatırımlar sonucunda son 3 yılda yaptığı atılımla cazibe merkezi haline gelen Tuşba İlçesi, 2017 yılını projelerle noktalıyor. Tuşba Belediyesi tarafından ilçe merkezinde ve mahallelerde hayata geçirilen projeler, vatandaşların yaşam standardını artırırken, ilçenin gelişimine katkı sağlıyor. 2017 yılı döneminde spor tesislerinin yanı sıra Van evleri okul bahçeleri parklar ve camilerin çevre düzenlemeleri gibi birçok yatırımı tamamlayarak halkın hizmetine sunan Tuşba Belediyesi, büyük projelerde önemli mesafe kat etti.

Tuşba İlçesi'ne, belediye tarafından gençlerin ve çocukların zamanlarını daha iyi değerlendirmesi için yeni spor tesisleri kazandırılması çalışmaları da devam ediyor. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, kısa zamanda başarılı projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, bu projelerin başında da spor tesisleri geldiğini ifade etti.

"Tuşba'ya 5 bin kişilik stadyum"

Özgökçe, mahallelere ihtiyaçlarına göre farklı branşların yapılabileceği tesisler kazandırdıklarını söyledi. İlçeye bağlı birçok mahallenin spor sahalarını oyun alanları ve parklarını faaliyete geçirdikten sonra ilçeye 5 bin seyirci kapasiteli modern bir stadyum da kazandırılıyor.  Projelerin fikir babası olan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ilçeye yapılan spor tesisleri hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

"Önemli spor tesisi projeleri ürettik"

Hizmette kaliteyi sürekli yükselttiklerini belirten Özgökçe, "Tuşba İlçemizin tüm özellikleriyle birlikte markalaşabilmesi için yatırımlarımızı bütün mahallelere ve ilçemize bağlı köylerimize eşit şekilde yayarak, ilçemizin her köşesiyle birlikte kalkındırma çabası içindeyiz. Hedefimiz her vatandaşımızın hizmetlerden eşit şekilde yararlanabilmesini sağlamaktır. Tuşba ilçemizin bir stadyumu olması gerekiyordu. Hem Tuşba Belediyespor hem mahalle gençleri hem de ilçe halkının faydalanacakları modern standartlara uygun bir suni çim futbol sahasını halkımıza ve gençlerimize kazandırdık. Spor tesislerimizin gençlerimizin yetişmesine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Gençlerin sanal ortamdan gerçek alana geçmesini, spor alanları sağlamaktadır. Göreve geldiğimizden buyana özellikle spor tesisleri konusunda önemli projeler ürettik bu zamana kadar hemen hemen tüm mahallelerimize çocuk oyun parkı ve mini futbol sahaları ve basketbol hentbol gibi spor branşlarının yer aldığı mini futbol sahaları ve spor alanları açılışlarını yaptık spor faaliyetleri ilçemiz için iyi bir adımdır" ifadelerini kullandı.