TUŞBA BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE YAZ KURSLARI

Van ili Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Tuşbalı çocuklara ve gençlere ücretsiz yaz kursları.
Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü belirlenen kriterler kapsamında İngilizce, Rusça, Tekvando, Masatenisi ve Yüzme alanlarında yaz kurslarını hayata geçiriyor.
İngilizce kursu için alanında uzman eğitmenler nezdinde Kalecik TOKİ Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezinde hizmete alınıyor. Açılacak İngilizce yaz kursuna ortaokul 6-7-8. sınıf öğrencileri hafta içi her gün 14:30 - 16:30; saatleri arasında katılabilecekler. Ayrıca Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce öğrencilerimize Van'da bir ilk olan Rusça kursuda bu yaz kursları kapsamında açılıyor. Rusça kursları Tuşba Belediyesi eğitim salonlarında gerçekleştirilecektir. Rusça kursuna 14 yaş üzeri tüm öğrenciler ve vatandaşlar katılabilecektir. Dil eğitim kurslarının yanı sıra sportif faaliyetlerle dolu yaz kurslarımızı da hayata geçiriyoruz. Bunlardan birincisi Tekvando kursu, uzman eğitmenlerce verilecek olan Tekvando kursumuz İsmail Hakkı Tonguç İlk ve Ortaokulu Spor Salonunda gerçekleştirilecektir. Kursta kız ve erkek öğrencilerimiz ayrı sınıflarda ders göreceklerdir. Hafta içi her gün 09:00-12:00,  saatleri arasında dersler verilecektir.  Kurslardan ikincisi Masa Tenisi Kursu İskele YİBO Spor Salonu, hafta içi her gün 09:00-12:00, saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu kursa katılmak isteyen öğrencilerin yaş aralığı 10 - 16 yaş aralığı şartı koşulmaktadır. Masa tenisi kurslarına da kız ve erkek öğrenciler katılabileceklerdir. Üçüncüsü ise Yüzme Kursu, kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı bayan ve bay eğitmenlerce farklı zamanlarda eğitim verilecektir. Aqua Park Yüzme Havuzunda gerçekleştirilecek olan kursa erkekler; Pazartesi ve Çarşamba günleri kız öğrenciler ise,  salı ve perşembe günleri katılabileceklerdir. Yüzme kursu için öğrencilerin 10 ve 16 yaş grubunda olmaları gerekmektedir. Kurslara başvuracak öğrencilerin; Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne veya Tuşba Belediyesi Kalecik TOKİ Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezine başvurmaları gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi almak için 0432 2140090/91 telefonlarını arayabilir veya Tuşba Belediyesi Çağırı Merkezi 4446011 nolu Çağrı Merkezini arayıp bilgi alınabilir veya www.tusba.bel.tr web sitesini ziyaret edebilirler. Yapılacak kurslara ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu; “Tuşba Belediyesi olarak öğrencilerimizi eğitim öğretim dönemi boyunca yalnız bırakmayıp her konuda desteklerimizi sunduk. Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte iş yükümüzün ağırlığını yine çocuklarımızın eğitimine ve sağlıklı gelişimine verdik. Çocuklarımızın yaz tatillerini dolu dolu geçirmeleri ve sağlıklı olarak gelecek döneme zinde ve iyi bir eğitim alarak girmelerini istiyoruz. Bunun için Belediyemiz bünyesinde çocuklarımıza yaz okulları açtık bunlar; sportif faaliyetler olarak yüzme kursu, satranç kursu, tekvando kursu, masa tenisi kurslarıdır. Çocuklarımızın manevi eğitimi için Kur-ân'ı Kerim kursu okulların tatiliyle birlikte başlamıştık. Çocuklarımızın lisan eğitimi için ise İngilizce, Rusça, Arapça ve Kürtçe dil kurslarımıza da aynı hızla devam etmekteyiz. İnşallah eğitim ve sağlığa yönelik bu çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Şimdiden tüm öğrencilerimize üstün başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.
Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise “Bildiği üzere Tuşba Belediyesi ‘Eğitime Tam Destek’ şiarı ile ilgili tüm müdürlükler ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzce Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını 1.Dönem, 2.Dönem ve Yaz tatili olmak üzere üç aşamadan gerçekleştirmekteyiz. Buna göre 2015-2016 Eğitim-öğretim yılı Tuşba Belediyesi Destekleme ve Yetiştirme Yaz Kursları kapsamında Yaz Kursları 20 Haziran 2016 tarihinde başlamış ve 10 Eylül 2016 tarihinde sona erecektir. Bu dönemde Belediyemiz bünyesinde çocuklarımıza yaz okulları açtık bunlar; sportif, sosyal, kültürel faaliyetler olarak yüzme kursu, satranç kursu, tekvando kursu, masa tenisi kurslarıdır. Çocuklarımızın manevi eğitimi için Kur-ân'ı Kerim kursu okulların tatiliyle birlikte başlamıştık. Çocuklarımızın lisan eğitimi için ise İngilizce, Rusça, Arapça ve Kürtçe dil kurslarımıza da aynı hızla devam etmektedir. İnşallah eğitim ve sağlığa yönelik bu çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” dedi.