ŞEHR-İ TUŞBA'DA ŞEHR-İ RAMAZAN İFTAR SOFRAMIZ RAMAZAN BOYUNCA HALKIMIZIN HİZMETİNDE

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğümüz tarafından açılan iftar çadırına yoğun katılım oldu.
Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğümüz tarafından Erciş Yolu Üzeri Otogar Kavşağı’nda kurulan iftar çadırı ilk günde büyük ilgi gördü. Ramazan ayı boyunca düzenli olarak vatandaşlara hizmet verecek olan iftar çadırında kurulan platform aracılığı ile çeşitli etkinlikler de yapılıyor. Ramazan’ın ilk günü olmasına rağmen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken iftar çadırında vatandaşların yanında Tuşba Belediye Başkan Vekili Veysi Ebiri, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü Mehmet Nuri Bekiroğlu, Belediye Encümenleri de hazır bulundu. Vatandaşlarla aynı masaları paylaşarak birlikte iftar açtılar. İftarda 4 çeşit yemek dağıtılırken, ezanın okunması ile birlikte iftarını bir arada açtılar.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu: Öncelikle Şehr-i Tuşba'da Şehr-i Ramazan Kardeşlik Soframıza tüm halkımız davetlidir. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Ramazan Programlarımızın böylesine yoğun ilgi görmesi bizi mutlu etmektedir. Çok anlamlı bir kardeşlik sofrasında Ramazan’ın ruhunu yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyoruz. Zengin-fakir demeden dil-yurt fark gözetmeden herkesi kardeşçe bir sofrada aile muhabbetiyle ağırlamak bizi onurlandırıyor. Böylesi programlar ramazanın ruhuna uygunluğu ile maneviyat duygusunun saygı ve hürmetin çok derin manalar taşıdığı  bir ortam oluyor. Sizler bu maneviyatı yaşarken çocuklarınızın da kaynaşması ve huzurlu bir ortamda huşu içerisinde ramazanın idrakini algılamaları içinde bir alan oluşturduk. Bu bağlamda iftar çadırımızda kurduğumuz platformlarla çocuklarımız için çeşitli programlar düzenliyoruz. Ayrıca belediyemizin imkanları dâhilinde ramazan ayı boyunca çeşitli programlar yaparak ve kitaplar dağıtarak çocuklarımızın gelişimine yardımcı olacağız. Bu gün burada iftarını açan herkese Allah kabul etsin diyor, afiyet olsun dileklerimizi sunuyorum'' şeklinde konuştu.