BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, TUŞBA BELEDİYEMİZİN İFTAR PROGRAMINA KATILDI

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve beraberindekiler, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından verilen Şehr-i Tuşba'da Şehr-i Ramanzan İftar Programı'na katıldılar.
 Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım  ile  Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu , Kalkınma Eski Bakanı Cevdet Yılmaz, Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk,  Ak Parti'nin Van eski milletvekilleri Gülşen Orhan, İkram Dinçer, Kayhan Türkmenoğlu gibi isimler de yer aldı. Bu isimler yanında Ak Parti'nin 7 Haziran Van Milletvekili adaylarından Ömer Çaha  ve belediyemizin birim müdürleri ile belediyemizin encümenleriyle 7 bin üzerinde vatandaş  belediyemizin  Şehr-i Tuşba'da Şehr-i Ramazan  İftar Programı'na katıldı.
Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım iftardan önce davette bulunan halka yönelik konuşma yaptı. Başbakan konuşmasını yaptığı esnada ezanın okunması ile platformda iftarını açtı. Başbakan Binali Yıldırım, Tuşba Belediyesi İftar Sofrasındaki  konuşmasında;
“NÖBET DEĞİŞİMİ YAPTIK”
Parti olarak nöbet değişimi yaptıklarını ifade eden Yıldırım, “Nöbet değişimi yaptık. Ahmet Bey'e yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim. Hükümetimiz hemen kuruldu. En kısa sürede kurulup güven oyu aldı hükümetimiz. 65 hükümetimizdeki bakan arkadaşlarım plakası 65 olan Van’da sizlerle iftar yapmaya, dualarınızı almaya geldik. İftar sofranızı paylaşmaya geldik yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sizlerle paylaşmaya geldim. Her zaman kadirşinas, misafir sever insanı ile gönüllere taht kuran Vanlı kardeşlerimizin dost sofrasında sizlerle buluşmaya geldik. Tabi Van’a gelinirken eli boş gelinir mi? Bugün Van’a kazandırdığımız eserlerin toplu açılışlarını birlikte yapacağız. ‘Dünyada Van, ahirette iman’ diye bir sözünüz var. Mavi gölüyle gönüllere taht kuran Van’ın vefakar insanları, Allah birliğimizi dostluğumuzu daim etsin. Sizlere hizmette bize güç versin. Uçakta gelirken gölünü seyrettim. Van Gölü göl değil, deniz sözünü çoktan hak ediyor. Antalya’yı, İzmir'i hatırlattı bana. Bir devletin bütçesiyle yıkılan Van’ı yeniden yaptık. Ancak ne kadar paramız olursa olsun bu denizi yapamayız. İşte Van’ı da Van yapan Van Denizi’dir. Allah’ın bir lütfüdür. Ülkemize çok güzel eserler kazandırıyoruz. 23 Ekim’de Van’da bir felaket yaşadık. O gün Cumhurbaşkanımız, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan ile hemen yola çıktık ve saatler içerisinde Van’a geldik. Van'a gelir gelmez felaketin boyutlarını gördük. Erciş’teki o felaketi gördük” diye konuştu.
Van depreminde yaşanan bir olumsuzluktan da bahseden Yıldırım, şöyle devam etti:
“Bazıların olumsuzluklarla olaylara bakmasını bu kardeşiniz gördü. Van depremini bir televizyon kanalı anlatıyor. ‘Burada iletişim tamamen yok oldu’ derken televizyonunun ekranında ise canlı yayın yazılıyor. Bir saniye bile iletişim ve ulaşım kesilmedi. Ankara buradaydı, gelecekte de yanınızda olmaya devam edecektir. Biz Van’ı İstanbul’dan, İstanbul’u da Van’dan ayrı düşünebilir miyiz? Bugün burada oluşumuzun tam da göstergesi budur. Van’a 14 yılda 20 katrilyon yatırım ve destek verdik. Bizde inatla Van’ın, Hakkari’nin ve Türkiye’nin her köşesine hizmetleri birer birer götüreceğiz.”
SAHNEDE İFTAR AÇTI
Başbakan Yıldırım, ezanın okunması üzerine sahnede konuşmasına ara vererek iftarını açtı. Ezanın bitmesi üzerine konuşmasını sürdüren Yıldırım, “İşimiz çok, kaybedecek vaktimiz yok. Van’a bundan sonrada birçok hizmeti kazandıracağız inşallah” burada bizi misafir eden başta Tuşba Belediyesine ve Belediye  Başkanımıza ve de bu sofrada bize eşlik eden siz değerli vatandaşlarıma teşekkür ederim diye'' konuştu. İftar programın ardından Başbakanımız Van'dan ayrıldı.