TUŞBA’DA ‘15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ VE MİLLİ MÜCADELE’ YARIŞMASI

Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milli Mücadele’ konulu kompozisyon ve resim yarışmasının ödülleri verildi.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milli Mücadele’ bilincinin yarının büyükleri olan çocuklar ile gençlere sağlıklı bir biçimde aktarılması, toplumun tüm kesimine vatan, millet, bayrak, devlet sevgisinin aşılanması, milli mücadele ve demokrasi duygusunun benimsetilmesi amacıyla resim ve kompozisyon yarışması düzenlemişti. 3 - 14 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen yarışmanın ödülleri ise bugün verildi. Yüzüncüyıl Üniversitesi (YYÜ) de düzenlenen törende dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, demokrasi konulu resimler ve kompozisyonlar ise katılımcıların beğenisine sunuldu.

Düzenlenen yarışmada neticesinde

Resim Dalında

1. Tam Altın
  2. Yarım Altı
  3. Çeyrek Altın
  4. Mansiyon Ödülü
  5. Mansiyon Ödülü

Kompozisyon Dalında

1. Tam Altın
  2. Yarım Altı
  3. Çeyrek Altın
  4. Mansiyon Ödülü
  5. Maniyon Ödülü

Öğlecilere ödüller Van Valisi İbrahim Taşyapan,  Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal tarafından verildi.