ANASAYFA" />

TUŞBA'DA ‘FİKİRLER KONUŞUYOR' MÜNAZARA YARIŞMASININ 6. DÜZENLENDİ

Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve tarafından ortaklaşa yapılan “Tuşba’da Fikirler Konuşuyor” münazara yarışmasının altıncısı yapıldı.

Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen liseler arası münazara programına Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuri Bekiroğlu, Tuşba Milli Eğitim Şube Müdürü Zakir Taşkın,okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yarışma öncesi konuşan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Hayat çok hızlı bir şekilde nerden ne getireceğini bilmeden hızla çalışıyor. Biz bu süreç içerisinde inanıyoruz ki insanoğlu olarak dünyada belli görevlerimiz ve belli vazifelerimiz vardır. Nihayetinde öğrenciler olarak da hem akademik başarımızın arttırılması hem eğitim öğretimde hedeflerimizin daha yükseklere taşınması hem de gelecek noktasında bir yerlere geldiğimizde özgüvenin ve toplum önünde çok daha rahat konuşabilmektir” ifadelerini kullandı.

“Güzel konuşmak bir sanat, konuşmalarını bir takım delillerle zenginleştirmek ve desteklemek de ayrı bir sanattır” diyen Kıyasettin Kırekin ise, şöyle dedi:

“Bizler konuşurken, konuşmalarımıza çok dikkat etmek zorundayız. Bazen çok boş ve anlamsız, ilgisiz ve alakasız konuşuyoruz, ama niyetimiz iyi de bu iyi niyetimiz çok şeyin üzerindedir inşallah. Bu tür yarışmalarımızla öğrencilerimiz bizlere anlamlı mesajlar verecektir, buna inanıyorum. Bugüne kadar Tuşba Belediyemizin Tuşba’daki okullara olan katkılarını görüyoruz. Ben bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Değerli başkanım ve ekibine bu güzelliklere eşlik ettikleri ve aynı zamanda desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, “Kaybedeni olmayan yarışmamızın altıncısını gerçekleştirdik. Bu tür yarışma ve faaliyetlerle birlikte öğrencilerimizde kendini ifade edebilme, duygu ve düşüncelerini karşıdaki insanlara ifade ederken bağırmadan, kızmadan, rencide etmeden uygun bir lisanla ifade etmektir. Bütün bunları yaparken öğrencilerimizde okuma alışkanlığı edindirmek de hedeflerimizin arasındadır. Ben bu manada öncelikle başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan münazarada Canik Çok Programlı Anadolu Lisesi ‘Sosyal medya insanlar ve toplumlar için yararlıdır’ tezini savunurken, Piri Reis Teknik ve Anadolu Lisesi ise ‘Sosyal medya insanlar ve toplumlar için zararlıdır’ tezini savundu. Yapılan münazara sonucunda Canik Çok Programlı Anadolu Lisesi 88 puanla birinci olurken, Piri Reis Teknik ve Anadolu Lisesi ise 79 puanla ikinci oldu. Zorlu geçen münazaranın ardından Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani tarafından münazaraya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.