ANASAYFA" />

TUŞBA BELEDİYESİ’NDE DİL EĞİTİM KURSLARI DEVAM EDİYOR

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan Dil Eğitim Kursları aralıksız ve düzenli olarak devam ediliyor.

Tuşba Belediyesi kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bu güne kadar açılan İngilizce, Arapça, Farsça, Kürtçe, Rusça, Osmanlıca ve İşaret Dil Eğitim Kursları halka hizmet vermeye devam ediyor. Tüm Tuşbalılara dil eğitimi başta olmak üzere her yaş ve her kesime sayısız kurs açarak, hayat kalitesini ve yaşam standartlarını artırmaktadır. Bölgede Kurs denince akla ilk gelen Tuşba Belediyesi dil eğitimi açısında çok önemli bir farkındalık oluşturdu.

Açılan dil kursları içinde en fazla rağbeti Kürtçe, Arapça ve İngilizce gördü. Kürtçe dil eğitimi kursu bölgeye diğer illerden gelerek Van’da görevlerini icra eden hem kamu personelleri hem de özel sektör çalışanlarının yanı sıra Kürtçe bilip, ancak yazamayan ve okuyamayanların da yararlandığı tespit edildi. Kamu veya özel sektörde çalışanların halkla ilişkilerde en iyi sonuçları alabilmek, özellikle belli yaş üstünde tam olarak Türkçe bilemeyenlere en iyi hizmeti verebilmek için bu kursları takip ettiklerini belirtmektedirler. Tuşba’da tüm Dil Eğitim Kursları uzman ve tecrübeli eğitimciler nezdinde, eğitim-öğretim çalışmaları sürdürülmektedir. Bu kurslara çoğunluğu hiç Kürtçe bilmeyenlerin yanı sıra sadece sınırlı düzeyde Kürtçe bilgisine sahip olup dil seviyelerini artırmak isteyenler kısa sürede bir lisanı çok rahat öğrendiklerini vurguladılar. Bu disiplinli ve sürekli kurslar için başta Tuşba Belediye Başkanı sayın Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve ekibine çok minnettar oldukları ve çok özel ortamlarda ücretsiz olarak bu kurslara devam ettiklerini belirtmektedirler. Kürtçe Dil Eğitim kurslarında 1. seviye Kürtçe Dil Eğitim kurslarının ardından her birey düzgün bir şekilde okuma-yazma ve konuşma alanlarında yeterli beceriye kavuşmaktadır. Bununla birlikte iletişim kurma ve ihtiyaçlarını ifade etme seviyelerinde kurslarını tamamlayarak sertifika sahibi de olmaktadırlar. Kürtçe konusunda yardımcı olmak amacıyla halen devam eden 6 adet 1. seviye ve 2 adet 2. seviye olmak üzere toplamda 8 adet Kürtçe kursu tamamlandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Tuşba Belediyesi kurulduğu günden bugüne kadar açılan İngilizce, Arapça, Farsça, Kürtçe, Rusça, Osmanlıca ve İşaret Dil Eğitim Kursları ile talepte bulunan halka hizmet vermeye devam ediyor.Dil eğitimi eksikliğini kapatmak için dil ağırlıklı kursları açmaya karar verdik. Halka yönelik açılan Kürtçe kurslarımızda Kürtçe Alfabe öğrenme, Kürtçe okuma-yazma, Kürtçe konuşma gibi temel bilgiler verilmektedir. Kürtçe Dil Eğitim Kurslarında öncelikle kendi Personellerimize Kürtçe eğitimi verildi. Bölgemizde Türkçe bilmeyen vatandaşlarımızla da iletişimi en üst düzeye getirmek ve isteklerini hızlı ve doğru anlamak ve sorunlarını hemen çözmek için Kürtçe Dil Eğitimini gerekli gördük. Beş alanda devam eden dil kurslarımız tamamen arz ve talepler doğrultusunda devam etmektedir. Örneğin bu güne kadar halkın talepleri doğrultusunda Kürtçe 8 kurs açıldıinşallah Şubat ayında 9. kursumuzu da açıyoruz. Bu kurslar ile Kürtçeyi rahat konuşma-anlama ve Kürtçe okuma-yazma konusunda halkımıza faydalı olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet vererek Kürtçe Dil Eğitim kurslarımızda akademik düzeyde Kürtçe öğrenme imkânı sağlanmaktadır. Bununla ilgili Kürtçe dili üzerine kariyer yapmak isteyen ve Kürtçe alanında ileri düzeyde kendilerini geliştirmek isteyen vatandaşlarımız bu kurslardan istifade ederek istedikleri eğitim seviyesine geleceklerdir. Özellikle Türkçe birçok kelimeyi farkında olmadan değişik eklerle bozulmuş bir konuşma dili haline gelen Kürtçeyi daha akademik seviyede en doğru biçimde halkımıza öğretmek için bu kurslarımız çok önem arz etmektedir’’ ifadelerinde bulundu.

Çok yoğun talepler üzerine tekrar açılacak olan 1. ve 2. seviye Kürtçe Dil Eğitim Kursları için son kayıt tarihi 03.02.2017 olarak belirlenmiş ve kayıt işlemleri Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılmaktadır. Hafta içi her gün saat 15:00 ile 17:30 saatleri arasında 3 ay süre ile düzenlenecek olan kurslar Tuşba Belediyesi yerleşkesinde bulunan eğitim salonlarında gerçekleşecektir.Bu kurslar neticesinde 1. seviye Kürtçe Dil Eğitim Kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerler 2. seviye Akademik Kürtçe Dil Eğitim Kursuna katılmaya hak kazanacaklardır.