TUŞBA BELEDİYESİ'NİN HALEP’E YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

Halep’te yaşanan insanlık dramına sesiz kalmayan Tuşba Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Ak Parti İl teşkilatı ile İŞGEM’in ortaklaşa hazırladığı yardım malzemeleri Türk Kızılayı aracılığıyla Halep’e gönderildi.

Tuşba Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen programla uğurlanan yardım TIR'ları ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, yardım kampanyasına destek verenlere teşekkür ederek, “Burada bizlere destekte bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi,Türk Kızılayı, İŞGEM, AK Parti Gençlik ve Kadın kolları ve Lokman Hekim Van Hastanesi çalışanları ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Halep’te yaşanan insanlık dramına karşı kardeşlerimiz ciddi bir duyarlılık gösterdi. Biliyorsunuz şuan ciddi çalışmalar da yapılıyor. Özellikle ateşkesle ilgili girişimlerin bir an önce sonuçlanmasını temenni ediyoruz. Bizler de orada mağdur olan kardeşlerimize hem bu yardımlarımız ulaştıracağız. Hem de nasip olursa meclis üyelerimizle birlikte sınıra giderek bu desteklerimiz fiili olarak da göstereceğiz” dedi.

Van halkının 2011’de yaşanan depremlerden dolayı Halep’te yaşanan mağduriyetleri iyi okuduğunu ifade eden Başkan Fevzi Özgökçe, “Yaklaşık olarak 6 yıldır devam eden bu insanlık dramının biran önce sona ermesi anlamında da bu yardımlarımızın bir dertlerine deva olmasını temenni ediyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği gibi bizler de şunu söylüyoruz. ‘insanlık bundan sonrası dünyanın artık 5’ten büyük olduğunu görecek ve mağdurların sesi olan Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan oyunların da farkına varacaktır’ özellikle bu yardımların sahiplerine ulaşması adına Vanlı kardeşlerimizin bu desteklerini arttırarak devam ettireceğine inanıyorum” diye konuştu.

YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ise, bu yardımların Suriyeli mağdurlar için önemli olduğunu ifade ederek, “Bu savaşların da bir an önce son bulmasını diliyor,  katkıda bulunan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yardım TIR’ı burada yapılan konuşmaların ardından yapılan dualarla uğurlandı.